Zoeken
Westerschans 4.jpg

Westerschans 1B

Duurzaam appartementencomplex

Langs het kanaal in Goes is in 2020 een prachtig én duurzaam project opgeleverd, de Westerschans. Een groot gedeelte van de Westhavendijk in Goes is een grote verandering ondergaan. In fase 1A werden 70 huurappartementen gebouwd, 13 kadewoningen en 2 commerciële ruimtes. Wij zijn enorm verheugd dat wij in opdracht van Aannemersbedrijf van der Poel de 29 luxe koopappartementen van fase 1B mochten realiseren. Deze koopappartementen zijn gelegen aan het kanaal, de toekomstige bewoners hebben dan ook een fantastisch uitzicht over het water.

Technische gegevens WKO

Als warmte-/koudebron voor de warmtepompen wordt gebruik gemaakt van een gesloten bronsysteem. In de WKO ruimte in de kelder van het gebouw is onze WKO-installatie ONE geplaatst bestaande uit de volgende componenten:

  • Warmtepompmodule met een vermogen van 56kW;
  • Schakelvatmodule met een inhoud van 300 liter;
  • Bronmodule met drukstapontgasser;
  • Boosterwarmtepomp met een voorraadvat van 1300 liter;
  • E-ketel module;
  • Verdelerunit met drukstapontgasser.

Afleverset en WTW units

De afleverset in de appartementen is een eigen ontwikkeling van HSF en Dubotechniek. Deze afleversets worden in eigen huis bij HSF prefab gemaakt. De voordelen van deze sets zijn onder andere dat deze op afstand uitleesbaar is, de set regelbaa isr op flow en over een grote uitkoeling beschikt afhankelijk van het type. Het project in Goes was de primeur, waarde eerste afleversets geplaatst werden die wij samen met HSF ontwikkelt hebben.

Goede ventilatie van de appartementen vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in ieder appartement een WTW-unit te plaatsen. Er gaat veel warmte verloren bij traditionele ventilatiesystemen. Die verloren warmte bij een traditioneel ventilatiesysteem wordt met de WTW-unit bijna volledig teruggewonnen. In de WTW-unit zit een warmtewisselaar die er voor zorgt dat de frisse buitenlucht wordt voorverwarmd door de afgezogen lucht uit de woning. Uiteraard worden deze twee luchtstromen niet met elkaar vermengd. In de zomer werkt de WTW-unit omgekeerd, dan wordt de warme buitenlucht afgekoeld door de koelere binnenlucht.